Sari la conținut

Autoritățile de la Kiev încurajează ucrainenii să participe la slujbele de Paște online în loc să meargă la biserică

  • de

Autoritățile locale din Kiev încurajează ucrainenii să participe la slujbele de Paște online în loc să meargă la biserică, din considerente de securitate, conform unui comunicat emis de administrația militară a orașului, citat de Kyiv Independent.

Pe 5 mai, în ziua de Paște Ortodox, măsurile de securitate vor fi întărite în Kiev. Autoritățile vor institui starea de asediu de la miezul nopții până la ora 05:00 dimineața, iar peste 23.000 de polițiști vor fi mobilizați pentru a asigura monitorizarea și menținerea ordinii. Cu toate acestea, administrația locală îndeamnă locuitorii să nu se prezinte la biserică, ci să urmărească slujba de Înviere online.

„Dragi locuitori ai Kievului, în cazul în care este posibil, vă rugăm să urmăriți slujbele online – fie pe televizor, fie pe platformele de socializare precum YouTube sau Facebook. În cazul în care doriți totuși să mergeți la biserică, vă rugăm să aveți grijă de propria siguranță! Încercați să evitați aglomerările mari”, a transmis Serhii Popko, șeful Administrației Militare a orașului Kiev (KMVA).

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Nu uitați că țara se află într-un război. Dușmanul nostru nu respectă nimic sfânt! Chiar și în aceste zile luminoase de celebrare a Învierii Domnului, trebuie să fim pregătiți pentru acțiuni ostile din partea agresorului! Amenințarea unor atacuri cu rachete nu a dispărut”, a adăugat Serhii Popko.

Articolul Autoritățile de la Kiev încurajează ucrainenii să participe la slujbele de Paște online în loc să meargă la biserică apare prima dată în Realitatea.md.