Sari la conținut

Autoritățile din Kârgâzstan își îndeamnă cetățenii să evite călătoriile în Rusia. Care este motivul

  • de

Ministerul Afacerilor Externe al Kârgâzstanului recomandă cetățenilor săi să se abțină temporar de la călătoriile în Rusia.

Un mesaj de pe site-ul Ministerului de Externe afirmă că cetățenii din Kârgâzstan „care nu au motive întemeiate să călătorească” în Federația Rusă sunt sfătuiți să se abțină de la călătorii „până la măsurile de securitate suplimentare introduse anterior și la regimul de control sporit al intrării în granița de stat este ridicată.” Departamentul i-a îndemnat pe toți cei care trebuie să intre în Rusia să „verifice în avans orice restricții de intrare”, relatează Meduza.

Potrivit sursei citate, recomandarea a fost dată în legătură cu apariția informațiilor în mass-media despre refuzul în masă al intrării în Federația Rusă a cetățenilor republicii. În același timp, departamentul însuși susține că informațiile despre refuzurile în masă nu sunt confirmate prin linia diplomatică.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Astfel, cu o zi înainte, activista pentru drepturile omului Valentina Chupik a declarat agenției străine că polițiștii de frontieră ruși au început să refuze masiv intrarea cetățenilor din Tadjikistan, Kârgâzstan și Uzbekistan. Potrivit acesteia, până la 1 mai, în aeroporturile rusești erau aproximativ patru mii și jumătate de persoane cărora nu li s-a permis accesul în Rusia. Aproape același număr nu au avut voie să intre și în punctele de control la frontierele terestre. De asemenea, ea a mai spus că majoritatea deținuților sunt trimiși înapoi într-o zi sau două, dar în unele cazuri acest proces este întârziat cu o săptămână.

De menționat că în seara zilei de 27 aprilie, Ministerul Tadjikistanului de Externe la fel a cerut urgent cetățenilor săi să nu călătorească în Rusia. La fel și cetățenilor din Tadjikistan li s-a refuzat masiv intrarea în Rusia în ultimele săptămâni.

După atacul terorist din sala de concerte a Primăriei Crocus, în care au fost acuzați imigranții din Tadjikistan, în orașele rusești au început să fie efectuate controale în masă împotriva cetățenilor străini. Ministerul Muncii din Tadjikistan a înregistrat un flux de migranți de muncă care s-au confruntat cu hărțuire în Rusia ”la nivel intern”, potrivit Meduza.

Articolul Autoritățile din Kârgâzstan își îndeamnă cetățenii să evite călătoriile în Rusia. Care este motivul apare prima dată în Realitatea.md.