Sari la conținut

Casa Albă nu vede disponibilitatea Chinei de a accepta „formula de pace” ucraineană

  • de

John Kirby, coordonator pentru comunicații strategice la Consiliul Național de Securitate al Casei Albe, a declarat pe 2 mai că nu consideră încă disponibilitatea Chinei de a accepta „formula de pace” ucraineană ca fiind un factor-cheie pentru a influența Rusia, potrivit Voice of America.

Kirby a fost rugat să comenteze posibilitatea participării Chinei la Summitul Global pentru Pace, care va avea loc în Elveția la mijlocul lunii iunie. El a spus că statele salută participarea țărilor care respectă planul pentru o pace justă pentru Ucraina.

„Și dacă China este o țară care este dispusă să contribuie la pace și este pregătită să respecte pe deplin scopurile și obiectivele președintelui Zelenski și prerogativele sale, atunci, Dumnezeule, o vom sprijini”, a spus acesta.

Dar purtătorul de cuvânt al Casei Albe a menționat că nu vede pași din partea Beijingului în această direcție, astfel încât Statele Unite vor continua să furnizeze Ucrainei ceea ce are nevoie pentru a lupta.

„Iar acum avem fonduri suplimentare pentru a respinge agresiunea rusă, pentru a lua înapoi teritoriile pe care rușii le-au luat de la Ucraina și pentru a lucra prin propriile noastre eforturi pentru a obține o pace care să îndeplinească obiectivele poporului ucrainean”, a conchis Kirby.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Summitul Global pentru Pace va avea loc în perioada 15-16 iunie la Bürgenstock. Elveția a invitat peste 160 de țări și organizații internaționale, dar nu și Rusia.

Articolul Casa Albă nu vede disponibilitatea Chinei de a accepta „formula de pace” ucraineană apare prima dată în Realitatea.md.