Sari la conținut

Comandantul armatei finlandeze: Rusia va testa unitatea NATO prin atacuri hibride

  • de

Noul comandant al forțelor armate finlandeze, generalul Janne Jaakkola, consideră că este puțin probabil ca Rusia să atace direct un stat membru NATO, dar este posibil să continue atacurile hibride, în special bruierea semnalelor și interferența în alegeri, scrie Reuters.

Potrivit lui Jaakkola, testarea articolului 5 din Tratatul Atlanticului de Nord, care prevede autoapărarea colectivă în cazul unui atac asupra NATO, „este întotdeauna posibilă, dar dacă luăm măsurile corecte și menținem unitatea, consider că un atac este puțin probabil”.

Moscova este acum prea ocupată să se pregătească pentru o nouă ofensivă de vară în Ucraina pentru a lua în considerare posibilitatea de a ataca NATO, crede generalul finalandez.

Cu toate acestea, a avertizat el, este posibil ca Rusia să continue atacurile hibride împotriva țărilor europene sub forma bruiajului semnalelor GPS, a operațiunilor de influență și a facilitării migrației ilegale în țările vecine, inclusiv în Finlanda.

„Ideea pentru ruși este că vor să provoace cât mai multă diviziune în Europa, astfel încât unitatea și coeziunea noastră să fie puțin mai slabe”, a spus Jaakkola.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Comandantul armatei finlandeze: Rusia va testa unitatea NATO prin atacuri hibride apare prima dată în Realitatea.md.