Sari la conținut

David Cameron: Marea Britanie nu are obiecții privind folosirea armelor sale pentru a lovi în Rusia

  • de

Ministrul britanic de externe David Cameron a promis, joi, în contextul vizitei sale la Kiev, ajutor militar anual pentru Ucraina în valoare de trei miliarde de lire sterline (3,74 miliarde de dolari)  „atâta timp cât este nevoie”, adăugând că Londra nu are nicio obiecție cu privire la utilizarea armelor furnizate pentru a lovi în interiorul Rusiei, potrivit presei de peste Prut.

„Vom oferi trei miliarde de lire sterline în fiecare an atâta timp cât este necesar. Am golit realmente tot ce am putut în ceea ce privește oferirea de echipamente”, a declarat el într-un interviu pentru Reuters în timpul vizitei sale la Kiev, adăugând că acest pachet de ajutor este cel mai mare oferit de Marea Britanie până acum.

David Cameron a spus că Ucraina are dreptul de a folosi armele furnizate de Londra pentru a lovi ținte în interiorul Rusiei și că este la latitudinea Kievului să procedeze în acest fel.

„Ucraina are acest drept. Așa cum Rusia lovește în interiorul Ucrainei, se poate înțelege de ce Ucraina simte nevoia să se asigure că se apără”, a declarat Cameron în fața Catedralei Sfântul Mihail.

Reamintim că David Cameron a vizitat Ucraina după anunțul guvernului britanic că se angajează să acorde cel puțin 3 miliarde de lire sterline pe an în sprijin militar pentru această țară în război.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Premierul britanic Rishi Sunak a anunțat săptămâna trecută o finanțare militară suplimentară de 500 de milioane de lire sterline (617 de milioane de dolari) pentru Kiev, obiectivul fiind de a ajunge la 3 miliarde de lire sterline pe an.

Articolul David Cameron: Marea Britanie nu are obiecții privind folosirea armelor sale pentru a lovi în Rusia apare prima dată în Realitatea.md.