Sari la conținut

FOTO Au vopsit ouă și au confecționat felicitări pascale. Cum se pregătesc deținuții de Paști

  • de

Atmosfera sărbătorilor de Paști se face simțită și în instituțiile penitenciare. Persoanele care își ispășesc pedeapsa au fost implicate în diverse activități premergătoare marii Sărbători.

„Activitățile la care au fost implicați deținuții au presupus ateliere de coacere a cozonacilor și păștilor, confecționarea articolelor cu specific pascal (felicitări, picturi, ouă încondeiate), ore informative despre tradițiile și obiceiurile de Paște, vizionarea filmelor, recitaluri de muzică creștină, master-class-uri cu vopsirea ouălor, dar și activități de salubrizare a spațiilor. Totodată, deținuții, echipați cu ustensile speciale, au confecționat obiecte de creație artistică, pictând și ilustrând diferite obiecte și desene de cult religios”, comunică Administrația Națională a Penitenciarelor din Republica Moldova.

De asemenea, în preajma Sfintelor Sărbători s-au intensificat și colaborările cu diferite asociații obștești și confesiuni religioase, care au organizat întâlniri duhovniceşti și lecţii cu tematică pascală.

„De menționat că, în ziua de Paşte, persoanele private de libertate vor avea parte şi de un meniu special îmbunătățit, care va include tradiţionalele ouă roşii și cozonacul. Prin astfel de activități, deținuții pot experimenta un sentiment de valoare adus societății, ceea ce este esențial în procesul lor de reintegrare socială. Este un exemplu frumos despre cum sărbătorile pot aduce oamenii împreună și pot genera schimbări pozitive în viața celor care se confruntă cu dificultăți”, a mai adăugat instituția.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul FOTO Au vopsit ouă și au confecționat felicitări pascale. Cum se pregătesc deținuții de Paști apare prima dată în Realitatea.md.