Sari la conținut

FOTO Parlamentul s-a transformat în atelier de încondeiat ouă. Parlamentarii au participat de rând cu mai mulți elevi

  • de

Parlamentul a organizat ateliere de colorare și decorare a ouălor de Paște, cu participarea copiilor și a tinerilor. Alături de elevii de la Școala de Arte din satul Coșnița, raionul Dubăsari, de la Liceul Teoretic cu Profil Arte „Ion și Doina Aldea-Teodorovici” și de la Școala de Arte Plastice „Alexei Șciusev” din Chișinău, la ateliere au participat speakerul Igor Grosu, și mai mulți deputați.

Cei peste 50 de copii, îndrumați de dascălii lor, au fost încurajați să exploreze diverse tehnici de colorare și decorare a ouălor, astfel că fiecare creație a lor să devină operă de artă. Participanții au ales să picteze simboluri pascale, dar și motive care se asociază cu familia, pacea, prietenia și unitatea.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Copiii și-au împărtășit impresiile și experiența speakerul Igor Grosu. La rândul său, șeful legislativului a menționat că aceste ateliere de creație reprezintă o modalitate prin care tinerii talentați pot fi încurajați să-și dezvolte creativitatea și latura artistică, evidențiind rolul esențial pe care arta și tradițiile culturale îl joacă în formarea generațiilor, transmite serviciul de presă al Legislativului.

Elevii au vorbit cu Igor Grosu și despre importanța tradițiilor pascale din localitatea lor de baștină, precum și despre obiceiurile din ajunul acestei sărbători.

Ouăle încondeiat au devenit decorațiuni pentru copacii din scuarul Parlamentului.

Evenimentul are loc al doilea an consecutiv. Conform instituției, atelierele de creație cu tematică pascală consolidează angajamentul aleșilor poporului față de promovarea artei și a tradițiilor în rândul tinerilor și a comunității.
Articolul FOTO Parlamentul s-a transformat în atelier de încondeiat ouă. Parlamentarii au participat de rând cu mai mulți elevi apare prima dată în Realitatea.md.