Sari la conținut

Mai mulți ruși și belaruși excluși ca voluntari la Jocurile Olimpice din 2024 din motive de securitate

  • de

Ruși și belaruși care fuseseră selectați ca voluntari pentru Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris au fost neașteptat respinși din motive de securitate, provocând furie și confuzie printre aceștia. Această decizie bruscă a generat reacții de indignare, mai ales în rândul celor care nu înțeleg motivele acestei excluderi. Unii dintre aceștia au mărturisit că au primit un e-mail în care li se comunica că nu mai fac parte din programul de voluntariat, invocându-se „codul de securitate internă” francez.

Printre cei afectați se numără Diana, o rusoaică stabilită în Franța din 2019, care a dorit să își ofere contribuția și experiența la această „aventură grandioasă” de la Paris. Cu toate acestea, o notificare negativă a fost emisă împotriva ei, fără a i se comunica explicit motivele. Această excludere pare să fie în legătură cu temerile de securitate legate de Jocurile Olimpice, pe fondul tensiunilor geopolitice dintre Paris și Moscova, mai ales în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

„Mi-am dat seama că reprezentam un pericol major pentru această ţară”, a declarat indignată femeia în vârstă de 31 de ani, care lucrează pentru o mare companie franceză.

Ministerul francez de Interne a refuzat să comenteze acest aspect, iar Kremlinul și-a exprimat regretul pentru această decizie, considerând că se privează astfel oaspeții ruși de ajutorul voluntarilor. Această situație a stârnit critici asupra Franței, fiind percepută ca un gest discriminatoriu și o propagandă negativă împotriva Rusiei.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Mai mulți ruși și belaruși excluși ca voluntari la Jocurile Olimpice din 2024 din motive de securitate apare prima dată în Realitatea.md.