Sari la conținut

Noi reguli pentru turiştii care vor să-și petreacă vacanța în Grecia. Ce decizii a luat de statul elen

  • de

Noi reguli pentru turiştii care vor să meargă în vacanţă în Grecia. Premierul statului elen anunță schimbarea Legii Plajelor, începând cu noul sezon turistic. Astfel, pe toate plajele din Grecia va fi redus drastic numărul de șezlonguri, distanţa între şezlonguri să fie una considerabilă, iar distanţa faţă de apă să fie de patru metri.

Turiştii trebuie să instaleze şi o aplicaţie, începând cu noul sezon estival, unde vor fi monitorizate toate plajele. Vizitatorii pot consulta şi o hartă, care arată cât de aglomerate sau nu sunt zonele respective, scrie Observatornews.

Grecia a luat această decizie, după ce, în ultimii ani, plajele au fost supraaglomerate. Totodată, începând cu luna mai, 70% din totalul plajelor trebuie să fie eliberat de şezlonguri pentru a preveni aglomeraţia.

În zonele protejate, această proporţie trebuie să fie de 85%, iar zonele sensibile din puct de vedere ecologic trebuie să fie marcate cu menţiunea „plaje de neatins”.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Noi reguli pentru turiştii care vor să-și petreacă vacanța în Grecia. Ce decizii a luat de statul elen apare prima dată în Realitatea.md.