Sari la conținut

Primăria Chișinău își asumă costurile să transmită în direct slujba în Noaptea Învierii. Posturile tv au voie să preia

  • de

Primăria Chișinău își asumă costurile necesare pentru transmiterea în direct a slujbei din Noaptea Învierii, sâmbătă spre duminică, când creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele, 5 mai 2024. Anunțul a fost făcut vineri, 3 mai curent, de primarul general, Ion Ceban, într-un video filmat în fața Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” și postat pe rețelele sociale.

„Dragi cetățeni, suntem în preajma sărbătorilor de Paști, din inima Capitalei, din Scuarul Catedralei, vă doresc sărbători luminate și frumoase alături de cei dragi. După discuțiile cu colegii mei, am decis ca Primăria Chișinău să transmită în direct slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”, a anunțat Ion Ceban.

Transmisiunea va fi disponibilă pe toate conturile Primăriei Chișinău de pe rețelele sociale. Posturile tv sunt îndemnate să preia gratuit transmisiunea.

În mesajul video al edilului, se mai menționează următoarele: „Această decizie vine în urma constatării că, și în acest an, Televiziunea Națională nu va transmite în direct slujba de la Catedrală, așa cum se întâmpla în mod obișnuit de 30 de ani. Primăria Chișinău a pregătit locuri de parcare în Piața Marii Adunări Naționale pentru toți cei care vor veni în noaptea Învierii, iar parcarea va fi disponibilă și pe străzile adiacente zonei centrale, așa cum a fost anunțat și de către poliție. Pace și liniște doresc tuturor, iar împreună să fim uniți pentru scopuri comune. Sărbători fericite și luminate vă doresc, alături de familiile voastre!”.

Nu se cunoaște cauza din care postul public tv și radio nu vor transmite slujba. Cert este faptul că pentru a filma un asemenea eveniment sunt necesare resurse umane și financiare.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Primăria Chișinău își asumă costurile să transmită în direct slujba în Noaptea Învierii. Posturile tv au voie să preia apare prima dată în Realitatea.md.