Sari la conținut

Ce vinuri bem de Paște? Sfaturile experților pentru carnea de miel, sarmale și fructe

  • de

Vinurile care însoţesc servirea preparatelor tradiţionale de pe masa de Paşte trebuie să aibă anumite calităţi şi proprietăţi. Cele uşoare efervescente şi reci se servesc la început, cele corpolente şi roşii, pentru felul principal, şi cele aromatizate – la final. Iată de ce sfaturi ale specialiștilor trebuie să ţinem cont.

Pentru preparetele din carne albă (viţel, miel, porc) şi carne de pasăre, optaţi pentru vinuri roşii buchetoase, uşoare, mai puţin pline, vinuri albe seci aurii. 

La carne roşie (ovină, bovină) umpleţi paharele cu vinuri roşii, pline, generoase şi puternice.

La sarmale merge de minune un soi autohton cum este Feteasca Neagră.

La sfârşitul mesei optaţi pentru vin roşu sau vin alb licoros – sauvignon blanc, care are arome pătrunzătoare de lime, măr verde, fructul pasiunii şi piersică cu uşoare note vegetale de ardei gras şi agrişe, toate completate de o aciditate crocantă şi alcool modic.

La salate, mâncăruri uşoare pe bază de legume şi carne friptă, sosuri slabe se recomanda vinurile roze, demidulci, aromate.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

La desertul zaharat asortaţi vinuri spumante, demidulci, vinuri dulci natural.

Fructele merg cu vinuri albe dulci, spumante, demidulci, iar cafeaua se potriveşte cu vinars (distilate, învechite, de tip cognac), rachiu de fructe, lichioruri de marcă.

Articolul Ce vinuri bem de Paște? Sfaturile experților pentru carnea de miel, sarmale și fructe apare prima dată în Realitatea.md.