Sari la conținut

Moldovenii sunt cu gândul la vacanță! Unii sunt deja la mare, alții însă vor pleca după sărbătorile pascale

  • de

Suntem în ultima lună de primăvară, iar moldovenii stau deja cu gândul la soare, mare și distracție. Unii, mai nerăbdători, au și plecat în vacanță, chiar în perioada sărbătorilor de Paști, alții, cei mai mulți, au decis să mai aștepte. Cele mai solicitate destinații în luna mai, potrivit datelor unei agenții de turism din Moldova, sunt Turcia, Bulgaria, Grecia și Cipru.

În această perioadă, un moldovean care vrea să se odihnească în Bulgaria, trebuie să scoată din buzunar în jur de 200 de euro pentru șase nopți. Prețul crește pentru Turcia, 280 euro per persoană, la fel pentru șase nopți. Iar cei care vor să vadă frumusețea din Grecia, în luna mai, vor scoate din buzunar 360 de euro pentru șase nopți pe insula Creta. Prețul poate fi mai mic dacă alegeți să mergeți în Grecia cu autocarul, 189 de euro per persoană.

„Mulți așteaptă să treacă sărbătorile de Paști, însă sunt și din cei care pleacă în această perioadă în vacanță. Dacă e să vorbim în procente, atunci 30 la sută aleg să meargă acum la odihnă, iar restul, 70%, după Paștele Blajinilor”, a precizat Ion Curmei, directorul agenției „Panda Tur”.

Ion Curmei spune că au oferte bune și în Egipt, însă sunt mai puțin întrebate, întrucât prețul este mult mai ridicat.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Agenția are oferte bune și pentru familiile cu copii. Cei care aleg un hotel de 5* (o familie cu doi copii), scot din buzunar aproximativ 2000 – 2500 euro. Dar și aici, totul depinde de vârsta copiilor și preferintele clienților pentru hotel.

Articolul Moldovenii sunt cu gândul la vacanță! Unii sunt deja la mare, alții însă vor pleca după sărbătorile pascale apare prima dată în Realitatea.md.