Sari la conținut

Nu e glumă! Topul locurilor turistice din Europa cu cele mai multe furturi din buzunare semnalate de turiști

  • de

O nouă cercetare a arătat că unele dintre cele mai populare locuri turistice din Europa merg, din păcate, mână în mână cu unele dintre cele mai grave statistici privind furturile din buzunare de pe continent. Italia a ieșit pe primul loc, cu cea mai mare proporție dintre toate țările de pe continent, urmată de Franța și Spania, potrivit euronews.com.

Punctele fierbinți ale hoților de buzunare din Italia sunt răspândite în toată țara:

Fontana di Trevi, emblemată a capitalei, a ieșit pe primul loc în acest clasament specific țării. Capodopera arhitecturală din secolul al XVIII-lea înregistrează o medie impresionantă de 1.000 de vizitatori pe oră. Turiștii aruncă în jur de 1.000.000 de euro în apele sale în fiecare an – dar este important ca vizitatorii să fie atenți la mulțime în timp ce își aruncă mărunțișul.
De asemenea, la Roma, Colosseumul antic și Panteonul s-au dovedit a fi puncte fierbinți pentru hoții de buzunare.
În afara Orașului Etern, Domul din Milano și Gallerie Degli Uffizi din Florența au fost, de asemenea, raportate ca având cel mai mare volum de obiecte personale furate în recenziile de călătorie online din Italia.

Paris vine imediat după Roma

Franța este o destinație extrem de populară pentru turiștii din întreaga lume, Parisul fiind în mod constant unul dintre cele mai vizitate orașe din întreaga lume. Din nefericire, cercetarea a constatat că orașul are al doilea cel mai mare număr de mențiuni de furt din buzunare din toată Europa, cu 251 la un milion de vizitatori.

Toate cele cinci atracții de top monitorizate se află în Paris – iar faimosul Turn Eiffel a fost, poate deloc surprinzător, considerat cel mai riscant pentru furturile de la turiști.
Alte locuri din capitala Franței unde trebuie să fiți foarte vigilenți sunt Arcul de Triumf, Catedrala Notre-Dame de Paris și Musée d’Orsay și Luvrul.

Spania și Germania, la egalitate

În ciuda faptului că atrag tipuri de turiști destul de diferite, s-a constatat că atât Spania, cât și Germania au înregistrat fiecare 111 cazuri de furt la un milion de vizitatori.

Barcelona este renumită pentru furturile din buzunare, așa că nu este de mirare că Las Ramblas se află în fruntea listei.
Una dintre cele mai aglomerate străzi pietonale din Europa, Las Ramblas este renumită pentru furturile sale, multe dintre acestea având loc în timp ce vizitatorii urmăresc unul dintre numeroșii artiști stradali.
De asemenea, în Barcelona, extrem de populara Sagrada Familia este un loc în care trebuie să aveți grijă, Plaza Mayor și Muzeul Național Prado din Madrid sunt alte puncte de atracție unde să fiți cu băgare de seamă, precum și palatul unic Alhambra din Granada.
În Germania, cel mai riscant loc pentru furtul din buzunare este Poarta Brandenburg din Berlin. Monumentul din secolul al XVIII-lea este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai emblematice monumente ale orașului – însă capitala găzduiește patru dintre locurile turistice cele mai afectate de furtul din buzunare.
Clădirea Reichstag din Berlin, East Side Gallery și Memorialul Holocaustului sunt, de asemenea, potențial periculoase pentru furt, mai ales în perioadele aglomerate.
În afara capitalei, Marienplatz din München este locul în care trebuie să vă asigurați că vă supravegheați bunurile.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

În Amsterdam se află cele mai riscante locuri din Olanda în care poți rămâne fără bunuri

Faimosul Cartier Roșu din Amsterdam este una dintre cele mai populare destinații pentru turiștii din întreaga Olanda. Este, de asemenea, locul în care turiștii au cele mai mari șanse să fie victima unui hoț de buzunare din țară. Amplasarea sa în centrul orașului joacă probabil un rol în această situație și ar putea fi schimbată pe măsură ce autoritățile din Amsterdam iau în considerare mutarea cartierului în afara centrului aglomerat.
Casa Anne Frank, Vondelpark, Rijksmuseum și Muzeul Van Gogh sunt toate extrem de populare – și vin la pachet cu pericolul hoților de buzunare.
Greg Wilson, fondator și director executiv al Quotezone, spune că, deși este regretabil că atât de multe atracții din Europa prezintă un risc, există măsuri pe care le puteți lua pentru a diminua riscurile.

Articolul Nu e glumă! Topul locurilor turistice din Europa cu cele mai multe furturi din buzunare semnalate de turiști apare prima dată în Realitatea.md.