Sari la conținut

Un român, erou la 16 ani! Va fi decorat de președintele Italiei, după ce a reușit să împiedice o crimă

  • de

Un adolescent din România va fi decorat de către președintele Republicii italiene. Băiatul a ascultat involuntar o convorbire telefonică, a recunoscut gravitatea situației și a reușit să prevină o crimă, alertând imediat autoritățile.

„Suntem foarte fericiți: inițial am crezut că este o glumă, o farsă, apoi am vorbit cu Secretariatul Palatului Quirinale: recunoașterea va fi înmânată pe 13 mai și pentru noi, pentru fiul meu este o mare onoare şi suntem mândri”, a spus Ramona Rosemari Lascu, mama băiatului.

Acesta nu va acorda interviuri, pentru că este minor.

Cum s-a întâmplat totul

Întorcându-se de la școală cu un tren regional, Emanuele a fost martor la o convorbire telefonică sinistră. Un alt pasager, care vorbea în limba română, declara hotărât că se îndreaptă spre fosta lui iubită cu intenția de a o ucide. Cu promptitudine și înțelepciune, Emanuele a înțeles că situația este gravă și a alertat autoritățile, ceea ce a dus la arestarea bărbatului și la prevenirea unei tragedii iminente.

Emanuele a moștenit simțul datoriei din propria sa familie, unde valorile precum responsabilitatea și integritatea au fost mereu încurajate și promovate.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Recunoașterea acordată de Președintele Republicii „este o mare onoare pentru fiul meu, când am primit invitația, eram atât de emoţionaţi încât ne-am așezat pe scaun: este o recunoaștere foarte frumoasă și am primit-o cu mândrie. Acum i-am spus că trebuie să meargă înainte fără să se creadă cine ştie cine, a fost un gest normal”, a menționat mama adolescentului.

Articolul Un român, erou la 16 ani! Va fi decorat de președintele Italiei, după ce a reușit să împiedice o crimă apare prima dată în Realitatea.md.