Sari la conținut

VIDEO La Ierusalim s-a aprins Lumina Sfântă! Când ar urma să ajungă și la Chișinău

  • de

Lumina Sfântă s-a aprins la Ierusalim, la 14:13. Patriarhul Ierusalimului a împărțit-o ulterior credincioșilor. Potrivit credinței ortodoxe, aprinderea luminii sfinte este un miracol divin, care se întâmplă în fiecare an în sâmbăta Paștilor. 

[bzplayer youtube=”https://youtu.be/jjTBkTxaSbo” muted=”false”]

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Focul Haric va fi adus, în acest an, atât de Mitropolia Moldovei, cât și de Mitropolia Basarabiei. În primul caz, reprezentanții Mitropoliei anunță că Sfânta Lumină va fi întâmpinată în scuarul catedralei mitropolitane „Nașterea Domnului” din Chişinău, unde va fi împărţită preoţilor şi credincioşilor între orele 19:00 – 20:00.

În cazul Mitropoliei Basarabiei, responsabilii anunță că Mitropolitul Petru, alături de o delegație a Centrului Eparhial Chișinău, va participa la procesiunea de primire a Sfintei Lumini, care va avea loc la Aeroportul Internațional Chișinău, în jurul orei 20:00.

RLIVE TV și RLIVE.MD va transmite în direct slujba de la Paraclisul Mitropolitan „Sf. Ioan Teologul” de pe strada 31 August 1989, începând cu ora 19:30.

În direct pe RLIVE TV și Rlive.md: Focul Haric de la Ierusalim va ajunge în această seară şi la Chișinău

Articolul VIDEO La Ierusalim s-a aprins Lumina Sfântă! Când ar urma să ajungă și la Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.