Sari la conținut

Comisia Europeană intenționează să sancționeze publicația „Vocea Europei”. Ar face jocurile lui Putin

  • de

Executivul european propune ca portalul „Vocea Europei” să fie adăugat pe listă la viitoarea a 14-a rundă de sancțiuni ale Uniunii Europene împotriva Rusiei. Declarația a fost făcută de vicepreședintele Comisiei Europene, Vera Jourova, la 5 mai curent. Oficiala a spus că „Vocea Europei” a fost folosită pentru a interveni în alegerile europene și face jocurile lui Putin, președintele rus.

La începutul acestei luni, guvernul ceh a descoperit o rețea de propagandă finanțată de Moscova care a încercat să influențeze politica europeană și să întoarcă opinia publică împotriva ajutorului acordat Ucrainei. Praga i-a numit pe Viktor Medvedciuk, un fost oligarh ucrainean prieten cu liderul de la Kremlin, și pe Artem Marcevski, un manager media care a lucrat la unul dintre canalele de televiziune ale lui Medvedciuk, ca fiind persoanele din spatele acestei operațiuni, scrie adevarul.ro.

Activitățile lor au fost desfășurate prin intermediul site-ului web Vocea Europei, promovând narațiuni pro-ruse și plătind politicienii prietenoși cu Moscova înainte de alegerile pentru Parlamentul European .

Jourova a spus că nu poate confirma dacă Medvedciuk sau Marcevski vor fi pe lista de sancțiuni, dar că „Vocea Europei va fi acolo”. Potrivit oficialului UE, Uniunea Europeană consideră platforma un instrument al propagandei lui Putin.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Blocul european a adoptat deja 13 pachete de sancțiuni ca răspuns la invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, cu scopul de a submina producția economică a Moscovei și capacitatea de a susține războiul. Liderii UE sunt așteptați să introducă o a 14-a rundă de sancțiuni în lunile următoare.

Articolul Comisia Europeană intenționează să sancționeze publicația „Vocea Europei”. Ar face jocurile lui Putin apare prima dată în Realitatea.md.