Sari la conținut

VIDEO Primarul din Dănceni: „Cât de „Ne-Om” trebuie să fii să dai foc la vegetație?” Cere pedepse dure

  • de

„Cât de „Ne-Om” trebuie să fii să dai foc la vegetație?”, se întreabă primarul din Dănceni, raionul Ialoveni, urmare a incendiului puternic izbucnit la iazul din localitate. Într-un mesaj pe Facebook, edilul, Victoria Butuc – Guranda a solicitat intervenția Inspectoratului pentru Protecția Mediului, dar și a Ministerului Mediului.

„La 5 dimineața ardea toată papura de pe malul lacului exact în zona unde au habitat în ultimele săptămâni pelicanii. Oare cine? De ce? Este foarte clar, că pelicanii încurcau, precum că le mănâncă peștele și au găsit soluția cea mai mizerabilă….

Mulțumim pompierilor care au intervenit de urgență… Sper tare mult să avem și pedepse pentru astfel de acțiuni dezastruoase!!! Oare administratorii care au obligația să protejeze acest obiectiv nu trebuie să fie pedepsiți??? Vă dați seama câte animăluțe au sfârșit în acest monstruos incendiu???”, se arată în mesajul publicat de primar.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că în primele ore ale dimineții, un incendiu devastator a izbucnit în preajma lacului din Dănceni, raionul Ialoveni. Potrivit Lilianei Pușcașu, ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, flăcările au distrus 20 de hectare de stuf.

VIDEO Incendiu de proporții la Dănceni. Pompierii au intervenit la primele ore ale dimineții

Articolul VIDEO Primarul din Dănceni: „Cât de „Ne-Om” trebuie să fii să dai foc la vegetație?” Cere pedepse dure apare prima dată în Realitatea.md.