Sari la conținut

Microsoft pregătește modelul de inteligență artificială MAI-1 pentru a concura cu Google și OpenAI

  • de

Microsoft pregătește un nou model de limbaj AI propriu, suficient de mare pentru a concura cu modelele Google și OpenAI, raportează Reuters cu referire la The Information.

Potrivit unor surse, noul proiect a primit denumirea internă MAI-1. Mustafa Suleiman, co-fondator al Google DeepMind și fost CEO al startup-ului AI Inflection, care s-a alăturat recent Microsoft, este responsabil pentru aceasta.

Scopul exact al modelului nu a fost încă determinat și va depinde de cât de bine funcționează. Microsoft ar putea dezvălui noul model încă de la conferința dezvoltatorilor Build, care va avea loc la sfârșitul acestei luni.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Potrivit mass-media, MAI-1 va fi „mult mai mare” decât modelele anterioare open-source pe care Microsoft le-a pregătit. Aceasta înseamnă că produsul va fi mai scump.

Se estimează că MAI-1 va avea aproximativ 500 de miliarde de parametri. Modelul mai mic Phi-3 Mini, pe care Microsoft l-a lansat recent, are 3,8 miliarde de parametri.

Articolul Microsoft pregătește modelul de inteligență artificială MAI-1 pentru a concura cu Google și OpenAI apare prima dată în Realitatea.md.