Sari la conținut

O nouă demisie răsunătoare la Chișinău! Judecătoarea Djeta Chistol vrea să plece din sistem

  • de

Djeta Chistol, magistrată la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, intenționează să plece din sistem. Aceasta a depus o cerere de demisie în data de 3 mai curent. Precizarea a fost făcută pentru redacția realitatea.md de Sergiu Caraman, președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Cererea acesteia nu a fost, deocamdată, examinată de membrii CSM.

Djeta Chistol activează în sistem din 1996, în cadrul Judecătoriei Chişinău. Tot aceasta a făcut parte din completul de judecată care marți, 7 mai curent, l-a achitat pe fostul premier Vlad Filat în dosarul în care era învinuit de spălare a banilor.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că 21 de judecători, 20 de la Curtea de Apel Chișinău și unul de la Curtea de Apel Cahul, au părăsit sistemul. Cererile acestora au fost aprobate în ședința de astăzi, 7 mai curent, de membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Anterior, majoritatea au anunțat că își vor depune cererile de demisie după ce Comisia Vetting i-a anunțat că începe evaluarea integrității lor.

Printre cei care au părăsit sistemul este și Nina Cernat, judecător la Curtea de Apel Chișinău și fost vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție (CSJ). Aceasta pleacă și din funcția de membră a CSM.

Bomba de la Curtea de Apel Chișinău a „explodat”! 20 de judecători, printre care Nina Cernat, au părăsit sistemul

Articolul O nouă demisie răsunătoare la Chișinău! Judecătoarea Djeta Chistol vrea să plece din sistem apare prima dată în Realitatea.md.