Sari la conținut

Administrația postului tv N4 reacționează: „Noi nu primim bani de la partide politice”

  • de

SELECTCANAL-TV SRL, fondatorul postului de televiziune Național 4, pe scurt N4, a emis miercuri, 8 mai curent, un comunicat de presă cu referire la suspiciunile lansate de Consiliul pentru promovarea proiectelor de investiții de importanță națională privind postul de televiziune. „Postul tv N4, în activitatea sa, nu a fost niciodată afiliat politic nici cu Plahotniuc-Șor, nici cu orice alt partid. Noi nu primim bani de la partide politice în afara publicității reglementate de legislația electorală”, a subliniat administrația în primul rând.

În cadrul ședinței Consiliului din 26 aprilie, comunicat către SELECTCANAL-TV SRL pe 7 mai, s-a invocat faptul că în privința N4 există „mai multe suspiciuni de conexiuni cu gruparea Plahotniuc-Şor și a faptului că fondatorul general a fost implicat într-un dosar de spălare de bani…”.

„Niciunul dintre fondatorii SELECTCANAL-TV SRL nu a fost vreodată implicat în cazuri de spălare de bani sau alte activități ilegale;
N4 este un canal media 100% transparent și independent și va coopera pe deplin cu ancheta. În cele din urmă, regretăm că am fost numiți public într-un context atât de negativ. Așteptăm finalizarea anchetei într-un mod rapid și transparent pentru a clarifica aceste acuzații”, mai scrie administrația companiei SRL SELECTCANAL-TV în comunicatul de presă.

Amintim că, pe lângă N4, mai multe posturi TV, printre care GRT din UTA Găgăuzia, Mega TV, Cinema 1, Exclusiv TV, și două posturi de radio, Retro FM și GRT FM, au fost supuse unui control al Consiliului pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională. În acest sens, Agenția de Investiții a recepționat 37 de dosare. În cazul a opt companii, Consiliul pentru promovarea investițiilor a solicitat informații financiare adiționale, printre care prezentarea unor documente justificative și confirmative pentru toate plățile și încasările care depășesc suma de 10 mii de lei, lista încasărilor și plăților efectuate de pe conturile rezidente și nerezidente deținute (inclusiv: data, suma tranzacției, destinatarul și expeditorul), pentru perioada ianuarie 2022 – martie 2024. Mai mult, a fost sesizată și Procuratura Anticorupție (PA) pentru a verifica suspiciunile de afiliere a acestora cu gruparea Plahotniuc-Șor și Partidul Politic „Șansă”.

Guvernul Republicii Moldova a confirmat că de la opt instituții media din țara noastră au fost solicitate informații adiționale privind beneficiarii efectivi ai investițiilor, însă a infirmat că informațiile apărute în spațiul public, precum că se dorește retragerea licențelor de activitate. Precizarea a fost făcută de Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, după ședința Cabinetului de miniștri de miercuri.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Administrația postului tv N4 reacționează: „Noi nu primim bani de la partide politice” apare prima dată în Realitatea.md.