Sari la conținut

Panglica bicoloră, în vizor! Adrian Efros: Îndemnul meu către cetățeni este să promovăm simbolurile noastre naționale

  • de

Polițiștii vor monitoriza mâine dacă cetățenii, care poartă panglica Sfântului Gheorghe promovează sau nu agresiunea militară. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la emisiunea Rezoomat de la Rlive TV. Totodată, ministrul a precizat că îndemnul autorităților este ca cetățenii, care vor participa la manifestațiile de 9 mai să promoveze simbolurile naționale.

„Îndemnul meu către cetățeni este să promovăm simbolurile noastre naționale, să promovăm tricolorul, să purtăm panglica tricolor în astfel de evenimente. Fiecare va purta răspundere personală pentru purtarea acestei panglici bicolore. Poliția și Inspectoratul General al Carabinierilor vor monitoriza întrebuințare a acestei panglici și dacă vor constata contravenții atunci vor fi documentate în modul stabilit de legislația în vigoare”, a declarat Adrian Efros.

În același timp, ministrul de Interne a precizat cum folosirea panglicii bicolore ar putea însemna promovarea agresiunii militare.

„ Vă dau un exemplu. Panglica poate fi atașată lângă un mesaj care promovează agresiunea militară sau războiul din Ucraina. Poate să fie atașată la niște mesaje care provoacă la ură, la diferite mesaje denigratoare. Sunt niște proceduri standarde de care polițiștii se vor conduce și vor califica acțiunile individual”, a declarat ministrul Afacerilor Interne.

Amintim că, în 2022 Parlamentul a interzis panglica bicoloră, calificând-o drept semn al agresiunii ruse din Ucraina. Ulterior, Curtea Constituțională a anulat prevederile, invocând faptul că trebuie să se constate că persoanele care utilizează panglica bicoloră glorifică atacul asupra țării vecine.

VIDEO Originea provocatoarei panglici bicolore. Ce spun istoricii

Articolul Panglica bicoloră, în vizor! Adrian Efros: Îndemnul meu către cetățeni este să promovăm simbolurile noastre naționale apare prima dată în Realitatea.md.