Sari la conținut

Presa rusă scrie că bașcana Găgăuziei se află la Moscova în calitate de „oaspetele lui Putin” de Ziua Victoriei

  • de

Bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, va participa pe 9 mai la Parada Victoriei de la Moscova. Reprezentanții Serviciului său de presă au confirmat acest lucru pentru Tass – agenția de presă afiliată Kremlinului și blocată la noi în țară, după care a fost preluată miercuri, 8 mai curent, de presa rusă, inclusiv de cea din Republica Moldova. S-a mai menționat că aceasta deja se află la Moscova.

Printre liderii străini ai țărilor care vor mai participa la parada se numără: Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Turkmenistan și Uzbekistan. Au fost invitați în mod special și președintele Cubei, președintele Laosului, Thongloun Sisoulith și președintele Guineei-Bissau, Oumarou Sisoku Embalo. Vor fi șefii organelor executive ale CSI, Statului Uniunii, OTSC, EAEU, Banca Eurasiatică de Dezvoltare, OCS etc.

În același timp, membrii Blocului „Pobeda/Victorie” afiliat fugarului Ilan Șor organizează la Comrat, Taraclia, dar și la Orhei și la Bălți concerte pentru așa-zisa Zi a Victoriei, însoțite tradițional de focuri de artificii.

Evghenia Guțul s-a întâlnit cu Vladimir Putin în luna martie 2024. Atunci a fost criticată dur de guvernarea de la Chișinău. Ea a fost prezentă la Moscova și când Ilan Șor a creat Blocul „Pobeda/Victorie”.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Presa rusă scrie că bașcana Găgăuziei se află la Moscova în calitate de „oaspetele lui Putin” de Ziua Victoriei apare prima dată în Realitatea.md.