Sari la conținut

Tot mai puține cazuri de gripă, înregistrate în Moldova. Ce spune ANSP

  • de

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), cu subdiviziunile teritoriale, continuă supravegherea epidemiologică a infecțiilor respiratorii și monitorizarea circulației virusurilor gripale și SARS-CoV-2 la nivel teritorial și național. Așadar, conform datelor, în ultima săptămână au fost înregistrate 7 cazuri de gripă sezonieră, în descreștere cu 31,4% față de săptămâna precedentă.

„De la începutul perioadei de monitorizare (02.10.2023 – 05.05.2024, săptămânile 40/2023-18/2024), au fost înregistrate 1768 de cazuri de gripă, 215 676 de cazuri de IACRS și 13 690 de cazuri de infecții respiratorii acute severe”, spun responsabilii din sănătate.

Potrivit ANSP, în perioada menționată, au fost înregistrate 17 cazuri de COVID-19 (inclusiv șapte în regiunea transnistreană), fiind o descreștere cu 61,4% comparativ cu săptămâna precedentă de monitorizare. La copii au fost raportate două cazuri, din numărul total.

În context, medicii reiterează că vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 rămâne a fi cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces. Cetățenii sunt îndemnați să se adreseze la medicul de familie pentru a beneficia de vaccin.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Tot mai puține cazuri de gripă, înregistrate în Moldova. Ce spune ANSP apare prima dată în Realitatea.md.