Sari la conținut

VIDEO Dorin Recean pleacă pe 9 mai la București. Evenimentul la care va participa

  • de

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, pleacă joi, 9 mai, la București, unde va participa la Conferința de Investiții din Europa Centrală și de Est. Un anunț în acest sens a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă.

Dorin Recean va reveni însă la Chișinău în aceeași zi, unde va participa inclusiv la evenimentele dedicate Zilei Europei.

„Prim-ministrul Dorin Recean va participa la cea de-a 10-a ediție a Conferinței de Investiții din Europa Centrală și de Est, care va avea loc chiar mâine, la București. Conferința se concentrează pe evoluția și dezvoltarea piețelor de capital în ultimii 10 ani și perspectivele de viitor. Respectiv, premierul va participa la acest eveniment și va promova Moldova ca destinație de investiții, în scopul atragerii unor resurse suplimentare în economia națională a Republicii Moldova.

(…) Legat de această conferință, evenimentul va aduna organizații profesioniste care reunesc investitori din domeniul bancar, managementul activelor, asigurări, capital privat, fonduri de pensii și alte domenii din industria investițiilor, care vor participa la această reuniune”, a declarat Daniel Vodă.

Conferinţa anuală CFA de investiţii în Europa Centrală şi de Est a ajuns la cea de-a 10-a ediţie, iar tema principală din 2024 este „Capital Markets in Central and Eastern Europe: A new decade of outperformance“. Potrivit Ziarul Financiar, conferinţa va aborda ritmul şi direcţia de creştere şi dezvoltare a ţărilor din Europa Centrală şi de Est, care sunt pe o traiectorie relativ stabil de convergenţă economică şi socială cu ţările din Europa de Vest.

Participanţii la dezbatere vor analiza performanţa regiunii în ultimul deceniu, un deceniu marcat de criza Covid şi de un război aproape de graniţa Uniunii Europene, pentru a putea înţelege mai bine ce ne-ar putea aduce următorul deceniu.

Obiectivul principal al evenimentului este de a celebra o decadă de excelenţă în educaţie financiară şi de a reuni profesioniştii din comunitatea CFA şi invitatii lor, pentru a facilita schimbul de experienţă şi a contribui la dezvoltarea pieţei financiare din România.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 

Articolul VIDEO Dorin Recean pleacă pe 9 mai la București. Evenimentul la care va participa apare prima dată în Realitatea.md.