Sari la conținut

VIDEO Noi detalii despre incendiul de la Casa Radio

  • de

Directorul general adjunct al Instituției publice Teleradio-Moldova, Cornel Ciobanu, a oferit mai multe detalii în cadrul emisiunii televizate „Bună Dimineața” de la Moldova 1, referitor la incendiul care s-a produs în seara zilei de 7 mai 2024, în Casa Radio.

„Cel mai probabil incediul a pornit de la un panou electric și s-a extins într-un birou al centrul tehnic. Aparent nu au fost afectate serverele de emisie, doar că ele nu sunt funcționale acum pentru că au fost acoperite cu funigină și fum”, a precizat Cornel Ciobanu.

Miercuri, 8 mai, emisiile radio care ar fi trebuit să fie, nu au putut intra în direct.

„Urmează colegii să verifice toate detaliile. De la ora 10:00 vom intra în direct cu buletine de știri dintr-un studiou amenajat al fostului studiou Moldova 1”, a anunțat directorul adjunct.

Potrivit directorului adjunct, Cornel Ciobanu, în momentul când a izbucnit incendiul în clădire se aflau colegii din regie și cei care transmiteau în direct Eurovision.

„Erau colegii din regie și cei care transmiteau in direct Eurovision. Ei au fost evacuați la timp, doar o colegă a avut nevoie de câteva ingrijiri medicale, fie a inhalat mai mult fum, fie a avut un atac de panică”, a mai transmis directorul Ciobanu.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

În seara zilei de 7 mai 2024 un incendiu a izbucnit în Casa Radio de pe strada Miorița 1 din capitală Informația e confirmată de IGSU.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 23:05. Potrivit primelor detalii două încăperi au fost cuprinse de flăcări. La fața locului conform apelului sporit de intervenție au fost trimise 12 unități de tehnică cu un efectiv de 50 de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Ajunși la destinație pompierii au stabilit că arderea are loc în camera de servere de la etajul doi al clădirii. Angajații IGSU au evacuat o persoană din interiorul acesteia.

[bzplayer youtube=”https://youtu.be/W-3AVbtfCM8″ muted=”false”]

FOTO Incendiu la Teleradio-Moldova: 50 de pompieri au fost mobilizați pentru lichidarea focului

Articolul VIDEO Noi detalii despre incendiul de la Casa Radio apare prima dată în Realitatea.md.