Sari la conținut

Mitropolitul Petru de Ziua Europei: Redescoperim lucruri prețioase de care am fost privați de-a lungul istoriei

  • de

Înaltpreasfințitul Petru, Mitropolitul Basarabiei transmite un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Europei. Clericul susține că prin adoptarea valorilor europene, redescoperim lucruri prețioase de care am fost privați de-a lungul istoriei: pacea, solidaritatea, unitatea și ajutorul reciproc necondiționat. 

Aderarea la valorile europene reprezintă nu doar o necesitate, ci și o oportunitate de a modela un viitor mai bun pentru noi și pentru generațiile viitoare.

„Astăzi, cu ocazia Zilei Europei, ne unim într-un sentiment de recunoștință și aspirație pentru parcursul nostru european și pentru valorile pe care le îmbrățișăm. Biserica Ortodoxă Română din Republica Moldova depune eforturi neîncetate pe toate planurile pentru a susține calea europeană a țării noastre, o cale pavată cu valorile democrației, ale drepturilor omului, ale solidarității și ale libertății religioase. Întru Hristos Domnul, al vostru părinte iubitor și către Domnul rugător”, a transmis Mitropolitul Basarabiei.

Mitropolitul Petru spune că în această zi ne aducem aminte și de înaintașii noștri care s-au jertfit în Războaiele crâncene pentru libertate, pentru posibilitatea de a ne decide propria soartă și de a trăi în pace cu vecinii noștri. Această zi marchează și sfârșitul Războiului Mondial, în care au căzut mulți români basarabeni, luptând pentru aceleași idealuri de pace și libertate.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Mitropolitul Petru de Ziua Europei: Redescoperim lucruri prețioase de care am fost privați de-a lungul istoriei apare prima dată în Realitatea.md.