Sari la conținut

Republica Moldova, invitat de onoare la târgul Bookfest de la București

  • de

Anul acesta, Republica Moldova este țara invitată de onoare a salonului de carte Bookfest. Evenimentul se va desfășura  în perioada 29 mai – 2 iunie.  „Te cuprind, Republica Moldova” este sloganul propus de țara invitată.

Salonul internațional de carte Bookfest, singurul eveniment al industriei editoriale românești care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă este la cea de-a XVII-a ediție.

„Invitația adresată Republicii Moldova a venit ca o continuare firească a relațiilor excelente pe care le împărtășim cu colegii de peste Prut, inclusiv cu prilejul celor șase ediții de Bookfest Chișinău deja desfășurate acolo. Dar avem în comun și multe dintre problemele pieței de carte, pornind de la publicul restrâns și lipsa unei infrastructuri decente de difuzare. Sperăm ca acest Bookfest 2024 să fie șansa unor pași fermi pe un drum comun pe care ni-l dorim cât mai luminos”, a declarat Grigore Arsene, Președintele Asociației Editorilor din România.

Pe lista autorilor moldoveni care vor fi prezenți la Bookfest se numără Vasile Romanciuc, Arcadie Suceveanu, Oleg Serebrian și alții.

„Este un privilegiu și o mare bucurie să fim, pentru prima dată, țară invitată de onoare a Salonului internațional de carte Bookfest de la București. Cel mai mare și mai important eveniment editorial de limba română își deschide, astfel, larg brațele și inima pentru o comunitate literară care, la fel, creează în limba română – cea din Republica Moldova”, a precizat Sergiu Prodan, Ministrul Culturii, Republica Moldova.

Prezența Republicii Moldova ca Invitat de Onoare la Bookfest 2024 este asigurată de Guvernul Republicii Moldova. Parteneri strategici: USAID, Ambasada Suediei și Ambasada Marii Britanii la Chișinău.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Republica Moldova, invitat de onoare la târgul Bookfest de la București apare prima dată în Realitatea.md.