Sari la conținut

VIDEO Traian, de vorbă cu vizitatorii Orășelului European: Moldovenii au relatat ce cred despre aderare și valorile UE

  • de

Reporterul RLIVE ATV, Traian Stoianov, a trecut în lung și în lat Orășelul European din centrul Capitalei și a aflat de la vizitatori ce valori europene împărtășesc, de ce au venit la eveniment, dar și cum văd aderarea țării noastre la UE. Unii au fost încântați că până în 2030 am putea deveni membri ai comunității, iar alții s-au declarat triști că tinerii părăsesc țara și chiar au cerut respectarea mai multor drepturi.

Bunăoară, o tânără a anunțat că adună semnături pentru ca teritoriul fostului Stadion Republican să devină parc public, iar un bărbat a relatat că îi pare rău de faptul că unele instituții de învățământ ar putea fi reorganizate și vor fuziona.

În același timp, unii au criticat administrația sovietică, sub care s-a aflat mai mulți ani Moldova, iar alții au spus că dacă majoritatea veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial ar fi în viață, aceștia ar fi afectați grav și ar condamna războiul din Ucraina.

Vizitatorii Orășelului European au mai menționat că optează pentru aderarea Moldovei la UE. Conform lor, aceasta ar putea fi calea necesară pentru ca țara noastră să prospere și să își construiască viitorul.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Cât vizitatorii au împărtășit cu Traian viziunile despre aderarea Moldovei la UE, reprezentanții misiunilor diplomatice și cei din instituțiile publice au relatat despre relația Chișinăului cu guvernările din alte state ale Uniunii Europene, dar și despre proiectele implementate cu sprijin european.

Mai multe despre Ziua Europei și evenimentele care au loc în centrul Chișinăului aflați din Ora de Live cu Traian Stoianov.

 

Articolul VIDEO Traian, de vorbă cu vizitatorii Orășelului European: Moldovenii au relatat ce cred despre aderare și valorile UE apare prima dată în Realitatea.md.