Sari la conținut

VIDEO Veteran de 100 de ani, vizitat de premier: Datoria noastră este să păstrăm pacea pentru care ați luptat

  • de

În contextul celor 79 de ani de la încheierea în Europa a celui mai mare conflict militar din istoria lumii, prim-ministrul Dorin Recean l-a vizitat pe Alexei Eremciuc, veteran al celui de-al Doilea Război Mondial.

Alexei Eremciuc are 100 de ani și este din satul Grigorăuca, raionul Sângerei. Șeful Guvernului a menționat că veteranul, tată a șase copii, este un exemplu atât pentru familia sa, cât și pentru foarte mulți oameni din Republica Moldova.

„Veteranii noștri poartă și acum în amintiri ororile războiului și durerea provocată de el. Datoria noastră este să păstrăm pacea pentru care bunicii și străbunicii noștri au luptat și să asigurăm un viitor mai bun generațiilor viitoare”, a menționat premierul Dorin Recean.

Potrivit șefului Executivului, Ziua Victoriei împotriva nazismului și a comemorării eroilor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial reprezintă o ocazie de a onora curajul și sacrificiul veteranilor, dar și un moment în care să vorbim despre pace și ororile oricărui război.

Alexei Eremciuc este unicul veteran rămas în viață din raionul Sângerei. În prezent, în Republica Moldova sunt 37 de veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial.

Articolul VIDEO Veteran de 100 de ani, vizitat de premier: Datoria noastră este să păstrăm pacea pentru care ați luptat apare prima dată în Realitatea.md.