Sari la conținut

Zelenski consideră necesară aderarea Georgiei și Belarusului la Uniunea Europeană

  • de

În opinia președintelui ucrainean, extinderea UE ar trebui să meargă dincolo de lista statelor care au deja statutul de candidat, ci să includă și Belarus. El a declarat acest lucru în cadrul unei conferințe de presă comune cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, la Kiev, cu ocazia Zilei Europei, transmite European Pravda.

„Europa înseamnă atât Balcanii, cât și Moldova și va exista cu siguranță o Zi Europeană pentru Georgia și pentru Belarus”, a spus Volodimir Zelenski, proclamând pentru prima dată viziunea Ucrainei referitor la o viitoare aderare a Belarusului la UE.

Zelenski a adăugat că această poziție a fost împărtășită și de reprezentanții Parlamentului European. Totodată, acesta a subliniat că Ucraina așteaptă în curând ca UE să facă pașii necesari pentru a începe negocierile de aderare.

„Am îndeplinit toate condițiile pentru  ca în iunie să fie aprobat cadrul de negociere și pentru ca negocierile privind aderarea Ucrainei la UE să înceapă cu adevărat”, a menționat Volodimir Zelenski.

Reamintim că, de Ziua Europei, 9 mai curent, președinta Parlamentului European se află într-o vizită la Kiev.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Zelenski consideră necesară aderarea Georgiei și Belarusului la Uniunea Europeană apare prima dată în Realitatea.md.