Sari la conținut

Descoperire periculoasă la Bălţi: Doi copii au găsit cartușe și o grenadă în lac

  • de

Doi copii au descoperit cartuşe şi o grenadă în lacul din Bălţi. Minorii au făcut descoperirea periculoasă joi, 9 mai, fiind alertate forţele de ordine. 

Inspectoratul General pentru Situaţii de urgenţă (IGSU) precizează că la fața locului au intervenit specialiștii în domeniu. Responsabilii au asigurat securizarea zonei și au ridicat munițiile.

Urmare a incidentului, nimeni nu a avut de suferit.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Minorii sunt îndemnați să respecte tehnica securității în perioada vacanței, să evite jocul sau atingerea obiectelor periculoase și necunoscute. În cazul depistării unor obiecte neobișnuite sau suspecte, oamenii sunt rugați să alerteze imediat serviciile de urgență. Mai mult, salvatorii îndeamnă părinții să supravegheze copiii, dar și să-i informeze cu privire la regulile de siguranță și la potențialele riscuri”, transmite IGSU, în context.

Totodată, în perioada vacanței, maturii sunt îndemnați să monitorizeze minorii, pentru a evita orice riscuri referitoare la izbucnirea incendiilor, utilizarea instalațiilor electrice sau celor conectate la gaze. Părinții sunt rugați să nu lase la îndemâna copiilor lichide ușor inflamabile sau alte obiecte ascuțite și periculoase.

Articolul Descoperire periculoasă la Bălţi: Doi copii au găsit cartușe și o grenadă în lac apare prima dată în Realitatea.md.