Sari la conținut

În ajun de Paștele Blajinilor, IGSU vine cu recomandări de prevenire a incendiilor

  • de

În ajun de Paștele Blajinilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) avertizează cetățenii despre măsurile de prevenire a incendiilor.

Având în vedere importanța respectării regulilor de siguranță, IGSU vine cu recomandări pentru populație.

„În acest sens, lucrările de igienizare a mormintelor trebuie să fie organizate în condiții meteorologice favorabile și fără vânt. Aprinderea vegetației uscate și a gunoiului menajer pe teritoriul cimitirelor și în preajma acestora se interzice. În vederea evitării izbucnirii focarelor de ardere pe teritoriul cimitirelor, oamenii sunt rugați să nu amplaseze flori și coroanele artificiale în apropiere unor surse de aprindere. Lumânările și tămâia trebuie să fie aprinse cu grijă, fiind plasate în cutii sau candele din material incombustibil și să nu fie lăsate nesupravegheate în preajma surselor ușor inflamabile”, precizează IGSU.

Salvatorii roagă cetățenii să nu blocheze căile de acces cu mijloacele personale de transport, pentru a asigura accesul liber al serviciilor de urgență în cazul producerii unei situații de risc.

Conform IGSU, de Paștele Blajinilor, peste 400 de pompieri și salvatori cu 145 unități de tehnică vor fi la datorie pentru siguranța cetățenilor.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul În ajun de Paștele Blajinilor, IGSU vine cu recomandări de prevenire a incendiilor apare prima dată în Realitatea.md.