Sari la conținut

MAE comentează ce a spus Zaharova: În ceea ce privește particularitățile sărbătorii Anului Nou, este de neîntrecut

  • de

După ce Maria Zaharova a făcut noi declarații despre limba vorbită în Republica Moldova și a atacat guvernarea de la Chișinău, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi răspunde. Diplomații moldoveni îi amintesc funcționarei de la Moscova despre teza sa de doctorat.

Conform lui, în 2003 Zaharova și-a prezentat lucrarea cu titlul „Transformarea conceptului de simbolistică în celebrarea Anului Nou tradițional în China modernă”. Astfel, conform MAE, purtătoarea de cuvânt al diplomației ruse ar putea fi expertă în particularitățile sărbătoririi Revelionului, dar nu este și specialistă în lingvistică.

„Maria Zaharova pare să fie gata să comenteze pe orice subiect, inclusiv pe cele care nu sunt în aria ei de expertiză. Afirmațiile ei despre limba vorbită în Republica Moldova, nu pot fi luate în serios inclusiv deoarece purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe nu este un expert în lingvistică. Amintim că în anul 2003 Maria Vladimirovna Zaharova a susținut o teză de doctorat cu titlu „Transformarea conceptului de simbolistică în celebrarea Anului Nou tradițional în China modernă”. Presupunem că în ceea ce privește particularitățile sărbătorii Anului Nou, ea este de neîntrecut. Orice alte „paralele istorice” făcute de Zaharova seamănă mai degrabă cu delir halucinant.

Este absolut dezolant când un oficial rus încearcă să ne învețe cine suntem și ce limbă vorbim, arătând o lipsă totală de respect față de poporul nostru. Problema reală este că Maria Zaharova demult a uitat ce este onestitatea și corectitudinea, ceea ce reduce la zero valoarea mesajelor lansate de dumneaei”, notează autoritatea.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Joi, într-un material publicat de TASS, Zaharova compara puterea de la Chișinău cu administrația Germaniei din perioada nazistă și cu colonialismul din Africa.

Delirul Mariei Zaharova avansează? Compară guvernarea de la Chișinău cu regimul hitlerist și colonialiștii din Africa

Articolul MAE comentează ce a spus Zaharova: În ceea ce privește particularitățile sărbătorii Anului Nou, este de neîntrecut apare prima dată în Realitatea.md.