Sari la conținut

Rezerviştii vor primi chemări la centrele militare. Ministerul Apărării anunţă noi antrenamente

  • de

Armata Națională anunță că va desfășura noi exerciții de mobilizare cu rezerviștii. Antrenamentele vor fi organizate în perioadele 20-24 și 27-31 mai.

Prealabil, persoanele vizate vor fi chemate la Centrele Militare Teritoriale, conform vizei de reședință. Acolo se va clarifica situația lor și li se vor înmâna ordinele de participare la antrenamente.

„Activitatea de instruire durează cinci zile, având ca scop verificarea aptitudinilor rezerviştilor și familiarizării acestora cu echipamentul și armamentul din dotarea Armatei Naționale. Conform programului de pregătire, aceștia vor studia regulamentele militare și vor participa la ședințe de tragere”, precizează Ministerul Apărării.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Cele mai recente exerciții ale soldaților moldoveni s-au desfășurat în luna martie curent, la Baza Militară de Instruire a Armatei Naționale. Următoarele instruiri vor demara în luna iunie.

Exercițiile sunt organizate loc în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2024 și Legea cu privire la rezerva Forțelor Armate, notează autoritatea.

Articolul Rezerviştii vor primi chemări la centrele militare. Ministerul Apărării anunţă noi antrenamente apare prima dată în Realitatea.md.