Sari la conținut

Studenții moldoveni care aleg să studieze peste Prut au stat la vorbă cu Maia Sandu

  • de

Șefa statului a discutat cu un grup de studenți moldoveni care studiază la universitățile din România. 

Maia Sandu menționează că s-a bucurat să vadă încrederea și fermitatea cu care aceștia promovează integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

„Tinerii noștri care pleacă în România la studii capătă două case – și în Moldova, și în România, ei se simt ca acasă. Și vor ca în ambele case să existe un trai bun, iar ei au pregătirea și energia necesare să contribuie la aceasta. Sunt foarte hotărâți în a participa la referendumul din toamnă, a convinge cât mai mulți colegi să vină la alegeri și a se implica activ în viața politică din Moldova”, a punctat șefa statului.

Potrivit unor date statistice din anul 2023, comunicate de Delegația UE în Republica Moldova, aproape 14 500 de studenți moldoveni studiază în instituțiile de învățământ superior din Uniunea Europeană.

România este lider în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul de studenți moldoveni. Țara găzduiește patru din cinci studenți moldoveni care decid să studieze în Uniunea Europeană.

România este urmată de Germania, cu 5,56% dintre studenții moldoveni; 2,39% dintre studenți aleg Franța, iar 2,25% călătoresc pentru a studia în Bulgaria. Danemarca, Italia, Republica Cehă și Austria se numără, de asemenea, printre cele mai populare destinații academice pentru studenții moldoveni.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 

Articolul Studenții moldoveni care aleg să studieze peste Prut au stat la vorbă cu Maia Sandu apare prima dată în Realitatea.md.