Sari la conținut

FOTO Luptătoarea Mariana Draguțan din Republica Moldova s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

  • de

Luptătoarea Mariana Draguțan din Republica Moldova s-a calificat aseară, 10 mai curent, la Jocurile Olimpice de la Paris, Franța, care vor avea loc în perioada 26 iulie – 11 august 2024.

Eleva lui Andrei Chiperi a obținut patru victorii în categoria de greutate 53 kg la turneul preolimpic de la Istanbul, cu Oleksandra Kogut (Austria), Aruuke Kyzy (Kârgâstan), Shokdida Akhmedova (Uzbekistan) și Sztalvira Orsos (Ungaria). Orsos este triplă campioană europeană în componența lotului rusesc, dar din 2023 reprezintă Ungaria.

Republica Moldova mai are 12 sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Paris: Anastasia Nichita, Irina Rîngaci, Victor Ciobanu, Valentin Petic și Mariana Draguțan (toți – lupte), Serghei Tarnovschi, Daniela Cociu, Maria Olărașu (toți – canoe), Dan Olaru (tir cu arcul), Alisa Glinka (echitație), Anna Dulce (tir) și Marin Robu (haltere).

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul FOTO Luptătoarea Mariana Draguțan din Republica Moldova s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris apare prima dată în Realitatea.md.