Sari la conținut

FOTO Nopți în care cerul a devenit mov în toată lumea! Un fotograf a surprins Aurora boreală la Orheiul vehchi

  • de

Câteva nopți la rând, oamenii din întreaga lume admiră aurora boreală. Cerul devine mov din cauza unei furtuni solare care va continua și în următoarele zile.

Fenomenul se datorează ejecțiilor solare de mare intensitate, conform news.ro. Particulele de pe Soare declanșează furtuni geomagnetice atunci când ajung aproape de Planeta noastră.

Sursa citată precizează că, potrivit experților, furtuna geomagnetică a avut nivelul 5 vineri și sâmbătă dimineața, indicatorul fiind maxim pentru asemenea fenomene. Între timp, internauți din întreaga lume au publicat imagini cu aurora boreală, unii surprinși, iar alții – speriați.


Pe moldoveni fenomenul, la fel, i-a suprins. Locuitorii mai mult regiuni ale țării au împărtășit impresii și imagini cu fenomenul pe rețelele de socializare.

Fotograful Serjio Lobourenko a surprins aurora boreală la Orheiul Vechi. Imaginile au fost preluate ulterior de Locals, publicația precizând că aceasta este cea mai puternică furtună magnetică din ultimii 150 de ani.Articolul FOTO Nopți în care cerul a devenit mov în toată lumea! Un fotograf a surprins Aurora boreală la Orheiul vehchi apare prima dată în Realitatea.md.