Sari la conținut

FOTO Atleta Zalina Marghieva s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, la proba aruncarea ciocanului

  • de

Atleta Zalina Marghieva s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, la proba aruncarea ciocanului, anunță Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova.

Sportiva a reușit această performanță în cadrul Turneului Internațional „Dionisopolis” din Bulgaria, unde a înregistrat rezultatul de 75.95 metri și a ocupat locul I. Normativul de calificare la Olimpiada de Vară este de cel puțin 74 metri.

De asemenea, la competiția din Bulgaria, Zalina Marghieva a doborât și recordul național la această probă, pe care îl deținea din anul 2019, cu rezultatul de 74.74 metri.

„Pentru Zalina Marghieva va fi a 5-a participare consecutivă la Jocurilor Olimpice de Vară, un record pentru atletismul din Republica Moldova. Participarea sportivei la Turneului Internațional „Dionisopolis” din Bulgaria, a fost posibilă cu sprijinul financiar al Ministerului Educației și Cercetării”, comunică inistituția.

De menționat că până acum Republica Moldova și-a asigurat 13 cote de participare la Jocurile Olimpice de la Paris.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 

Articolul FOTO Atleta Zalina Marghieva s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, la proba aruncarea ciocanului apare prima dată în Realitatea.md.