Sari la conținut

Încărcarea telefonului până la 100%, una dintre principalele cauze ale deteriorării premature a bateriilor

  • de

Unul dintre cele mai răspândite obiceiuri este încărcarea telefonului până la 100%. Deși pare o practică inofensivă, experții în tehnologie sugerează că acest obicei este una dintre principalele cauze ale deteriorării premature a bateriilor, scrie playtech.ro.

Bateriile moderne sunt concepute să funcționeze optim atunci când sunt încărcate până la un nivel de aproximativ 85% din capacitatea lor maximă. Încărcarea completă poate accelera uzura bateriei și scurta durata de viață a acesteia.

Mulți utilizatori așteaptă ca bateria telefonului să se descarce complet sau aproape complet înainte de a o încărca din nou. Această practică poate fi dăunătoare, deoarece ciclurile complete de descărcare și încărcare pun o presiune suplimentară pe bateria telefonului. Specialiștii recomandă încărcarea dispozitivului când acesta atinge un nivel de 25% pentru a preveni descărcarea completă care poate afecta negativ longevitatea bateriei.

Sfaturi pentru menținerea sănătății bateriei

Încărcare parțială: Ideal este să mențineți nivelul bateriei între 25% și 85%. Această fereastră de încărcare ajută la prelungirea duratei de viață a bateriei.
Evitați încărcarea peste noapte: Încărcarea telefonului peste noapte poate duce la suprasolicitarea bateriei, deoarece rămâne la un nivel de 100% pentru mai multe ore. Utilizați încărcătoare inteligente care opresc alimentarea când bateria este încărcată complet sau încercați să vă setați un reminder pentru a deconecta telefonul odată ce este încărcat suficient.
Reglați setările telefonului: Dezactivați funcțiile inutile care consumă baterie, cum ar fi localizarea și actualizările automate în fundal, mai ales atunci când bateria este aproape de limita inferioară recomandată pentru încărcare.
Temperatura ambientală: Evitați expunerea telefonului la temperaturi extreme, deoarece căldura și frigul extrem pot afecta capacitatea bateriei.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Articolul Încărcarea telefonului până la 100%, una dintre principalele cauze ale deteriorării premature a bateriilor apare prima dată în Realitatea.md.