Sari la conținut

Roman Burlaca: „Eurovisionul nu e o obligațiune”. Ce a spus despre prestația Republicii Moldova

  • de

„A fost o ediție controversată din multe puncte de vedere. În același timp, a fost o ediție cu multe performance-uri foarte bune, o concurență puternică. Când s-a terminat concursul credeam că am văzut tot ce se putea și că mai sus nu ai cum. Uite că în scenă urcă Loreen și mă face să zic în sinea mea: Cel mai tare performance al serii, peste orice participant! Vă recomand să vizionați momentul ei! În același timp au fost multe piese învechite, care îmi dădeau vibe de 2018. În tot acest peisaj aș mai remarca Lituania. Probabil cea mai fresh piesă din tot ce am auzit, așa va suna cam tot popul în următorii 2 ani (trust me)”. Aceasta este opinia regizorului și fondatorului HUB-ului BR Media Group, Roman Burlaca, asupra ediției din acest an a concursului Eurovision. Finala ESC 2024 a avut loc sâmbătă seara, 11 mai curent, la Malmö, Suedia.

Într-un mesaj pe Facebook, Roman Burlaca a spus că, în acest an, a fost membru al juriului din partea Republicii Moldova, motiv pentru care nu putea să se expună mai devreme. Acesta a nominalizat câteva țări care, în opinia sa, au avut prestații foarte bune. Acestea sunt: Franta, Portugalia, Croația, Ucraina, Elveția (câștigătoarea ESC 2024).

Burlaca a avut ceva de zis și în legătură cu prestația Republicii Moldova la Malmö.

„Am apreciat decizia matură a României de a nu participa în acest an, în contextul în care au înteles că nu au mijloace financiare alocate sau un performance pe măsură. Eurovisionul nu e o obligațiune.

Probabil și organizatorii din Moldova ar trebui sa învețe să privească la rece și realist atunci când iau decizia de a intra sau nu în concurs, în dependență de mijloacele de care dispun sau calitatea actului artistic. Nu trebuie să ne construim strategiile de participare în acest concurs pe bază de noroc”, a scris Roman Burlaca.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că Republica Moldova nu s-a calificat în Marea Finală a concursului Eurovision Song Contest 2024. Natalia Barbu a reprezentat țara cu piesa „In the middle”. Mai târziu, Barbu a spus că Eurovisionul este despre politic, ci nu despre voce.

FOTO Cum explică Natalia Barbu eșecul de la Eurovision 2024

Articolul Roman Burlaca: „Eurovisionul nu e o obligațiune”. Ce a spus despre prestația Republicii Moldova apare prima dată în Realitatea.md.