Sari la conținut

Caz ieșit din comun la solicitare! O echipă de medici de pe ambulanță, agresată de un bărbat beat

  • de

O echipă de asistență medicală urgentă  din cadrul SAMU Ungheni a avut parte de o intervenție șocantă în seara zilei de luni, 13 mai. Mai exact, aceasta a fost amenințată și insultată de un către un bărbat în stare de ebrietate.

„La data 13.05.2024, ora 16:19, echipa PAMU Cornești din cadrul SAMU Ungheni a primit o solicitare pentru acordarea asistenței medicale urgente unui bărbat de 35 de ani din satul Bumbăta pe motivul „stare de ebrietate”. La locul solicitării, echipa AMU a constatat că bărbatul împreună cu un amic de pahar erau în stare de ebrietate. În timpul examinării, spontan prietenul pacientului neântemeiat a devenit agresiv, având un comportament neadecvat față de membrii echipei AMU. Acesta i-a încuiat în casă, i-a înregistrat video pe fiecare, amenințându-i și agresându-i verbal”, se arată în comunicatul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP). 

Din fericire, echipa AMU a reușit să preia legătura cu medicul superior a instituției care a solicitat ajutorul poliției. Ulterior, echipajul de poliție a sosit în scurt timp, iar organele de drept urmează să stabilească toate circumstanțele incidentului.

„Menționăm faptul că acest caz putea avea o tentă negativă cu un final tragic. IMSP CNAMUP condamnă orice act de bullying, agresiune și violență, asupra echipelor de asistență medicală urgentă, care sunt mereu la datorie non-stop și îndeplinesc meseria cu profesionalism, devotament, empatie și cu dăruire de sine persoanelor cu pericol eminent pentru sănătatea acestora, salvând viețile omenești”, se mai menționează în comunicat.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Caz ieșit din comun la solicitare! O echipă de medici de pe ambulanță, agresată de un bărbat beat apare prima dată în Realitatea.md.