Sari la conținut

Fug de război. Alți patru ucraineni, prinși în timp ce traversau ilegal frontiera Republicii Moldova

  • de

Patru cetățeni străini au fost surprinși de polițiștii de frontieră în timp ce traversau ilegal frontiera dinspre Ucraina în Republica Moldova. Incidentul a avut loc în weekendul trecut, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Larga.

„În timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat și în urma informației parvenite de la omologii ucrianeni, în zona de responsabilitate a SPF Larga pe direcția Putrino-Slobozia Medveja, patrula comună formată din polițiști de frontieră și un ofițer FRONTEX au observat un grup de bărbați ce înaintau, pe jos, spre interiorul țării. La fața locului grupele de intervenție au surprins 4 persoane care au traversat fraudulos frontiera dinspre Ucraina în Republica Moldova. Toți 4 străini au comunicat că pentru a ajunge în Republica Moldova, au fost ajutați și ar fi achitat sume de 10000 euro fiecare pe teritoriul Ucrainei”, se arată în comunicatul emis de Poliția de Frontieră.

Astfel, în procesul de documentare a cazului, migranții au solicitat azil pe teritoriul țării noastre. Polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord cercetează cazurile sub toate aspectele legale în vederea elucidării circumstanțelor.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Fug de război. Alți patru ucraineni, prinși în timp ce traversau ilegal frontiera Republicii Moldova apare prima dată în Realitatea.md.