Sari la conținut

Oportunități pentru sportivii noștri! Vor putea participa la stagii în România și vor merge la tabere sau evenimente

  • de

Moldova și România pregătesc un protocol de cooperare în domeniul sportului. Guvernul urmează să ofere undă verde pentru semnarea documentului.

Astfel, se planifică schimb de practici privind organizarea competițiilor, promovarea sportului în rândul femeilor și copiilor și sprijinirea persoanelor cu dizabilități care vor să practice sportul.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Antrenorii și medicii vor putea prelua experiența colegilor lor, sportivii vor avea ocazia să participe la evenimente, tabere și stagii de pregătire în ambele țări. Cheltuielile de deplasare, în asemenea cazuri, vor fi acoperite de către federațiile de profil.

Protocolul urmează să fie semnat între Ministerul Educației al Republicii Moldova și Agenția Națională pentru Sport din România. Documentul va fi valabil cinci ani și, dacă părțile nu vor cere în scris, timp de șase luni de la expirare rezilierea, acesta se va prelungi automat încă pentru cinci ani.

Articolul Oportunități pentru sportivii noștri! Vor putea participa la stagii în România și vor merge la tabere sau evenimente apare prima dată în Realitatea.md.