Sari la conținut

Politico: Ungaria încearcă să se opună prin veto noilor sancțiuni UE privind gazele rusești

  • de

Eforturile fără precedent ale UE de a aplica sancțiuni împotriva exporturilor de gaze naturale lichefiate (GNL) din Rusia se lovesc deja de opoziția Ungariei. Acest lucru a fost raportat pentru Politico, sub rezerva anonimatului, de către reprezentanți ai țărilor UE care au fost prezenți în timpul discuțiilor privind sancțiunile.

Sursele au declarat că Budapesta și-a exprimat precauția cu privire la noua propunere de sancțiuni în timpul discuțiilor inițiale dintre ambasadorii UE de săptămâna trecută, deși a refuzat să se opună direct măsurilor.

„Vom analiza pachetul, dar nu vom susține nimic care ar putea avea un impact negativ asupra pieței de gaze din UE”, a declarat un oficial ungar în timpul unei reuniuni diplomatice de miercuri, potrivit Politico.

Interlocutorii publicației au declarat că, în timpul discuțiilor inițiale, alte țări, în special Franța, Germania, Italia și Spania, au cerut, de asemenea, mai multe informații tehnice despre măsurile de sancționare.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Reamintim că de la invazia Rusiei în Ucraina, spre deosebire de alte țări din UE, Ungaria chiar a încheiat noi acorduri cu Gazprom pentru a crește livrările în perioadele de cerere maximă.

Articolul Politico: Ungaria încearcă să se opună prin veto noilor sancțiuni UE privind gazele rusești apare prima dată în Realitatea.md.