Sari la conținut

Primăria din Moldova, care vrea să cumpere aeronavă fără pilot. Cere manual de utilizare în română și instruiri

  • de

Primăria localității Sireți din raionul Strășeni vrea să cumpere „aeronavă fără pilot”. Nu este vorba despre un avion, ci doar despre o dronă.

Administrația publică locală este pregătită să plătească pentru dispozitiv 166.666 de lei. În caietul de sarcini se arată că drona trebuie să aibă 950 de grame, viteză maximă de deplasare 54 km/h și autonomie de 45 de minute.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

La o singură încărcare, aparatul de zbor trebuie să poată parcurge cel mult 32 de kilometri. Acesta se va ridica până la 6000 de metri și va putea zbura la temperaturi cuprinse între -10 și +40 de grade Celsius, fiind dotat cu camera cu spectru termic, GPS, sistem de depistare a obstacolelor și va fi livrată cu mai multe accesorii, inclusiv geantă și telecomandă.

Responsabilii cer comercianților și manual de utilizare în limba română. De asemenea, aceștia au inclus în caietul de sarcini și instruirea în utilizarea dispozitivului.

Articolul Primăria din Moldova, care vrea să cumpere aeronavă fără pilot. Cere manual de utilizare în română și instruiri apare prima dată în Realitatea.md.