Sari la conținut

Putin în va vizitat pe Xi! Prima deplasare, după noua învestirea în funcția de președinte al Rusiei

  • de

Vladimir Putin pleacă în China în perioada 16-17 mai. Este prima vizită a liderului rus, după noua învestire în funcția de președinte.

Liderul e la Kremlin va ajunge la Beijing și Harbin, va participa la ceremonia de deschidere a celei de-a opta EXPO ruso-chineze și a celui de-al patrulea Forum ruso-chinez de cooperare interregională. Potrivit TASS, mai sunt planificate întâlniri cu studenții și profesorii Universității Politehnice din Harbin, premierul și Consiliul de Stat al Chinei, dar și discuții cu omologul Xi Jinping la 75 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Cei doi șefi de stat vor discuta despre „interacțiunea strategică”, conform Serviciului de presă al Kremlinului. De asemenea, convorbirea va cuprinde și un schimb de opinii despre problemele internaționale.

Administrația prezidențială rusă a mai anunțat că se planifică semnarea unei declarații comune a șefilor de stat și a unor acorduri bilaterale.

Articolul Putin în va vizitat pe Xi! Prima deplasare, după noua învestirea în funcția de președinte al Rusiei apare prima dată în Realitatea.md.