Sari la conținut

Tatiana Răducanu părăsește Comisia pre-vetting: A fost transmisă o scrisoare care pune la îndoială integritatea mea

  • de

Tatiana Răducanu pleacă din Comisia pre-vetting. Conform cererii depuse, publicată de șefa Comisiei juridice din Parlament, Veronica Roșca, o scrisoare care ar viza probleme de integritate ale funcționarei a fost transmisă instituțiilor statului.

„În adresa Comisiei Juridice, Numiri și Imunități a parvenit cererea de demisie din calitatea de membră din ambele comisii de vetting a dnei Tatiana Răducanu. Indiferent cât de tare se opun corupții din sistem, procesul de evaluare a integrității procurorilor și judecătorilor va continua”, a scris în dreptul documentului Roșca.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Răducanu notează că a susținut întotdeauna reforma justiției. Totodată, membra Comisiei pre-vetting mai scrie că toate acuzațiile invocate în scrisoare pe care o citează sunt false, fără a preciza despre ce este vorba.

Evaluatoarea judecătorilor și procurorilor a fost magistrată la Curtea Supremă de Justiție, este ex-membră a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și exercită funcția membră din partea societății civile în Consiliul Suprem de Securitate, conform site-ului Comisiei pre-vetting. În CV-ul săi este indicată experiență în calitate de membră al Comitetului european privind prevenirea torturii, tratamentelor inumane şi degradante și judecător ad-hoc la Curtea Europeana a Drepturilor Omului(CEDO).

În noiembrie 2023, Răducanu a fost numită în Comisia de evaluare externă a integrității etice și financiare a procurorilor.

Articolul Tatiana Răducanu părăsește Comisia pre-vetting: A fost transmisă o scrisoare care pune la îndoială integritatea mea apare prima dată în Realitatea.md.