Sari la conținut

VIDEO Un bărbat a răpit o persoană, a speriat-o cu arma și a legat-o de un pilon. Ce riscă

  • de

Un bărbat de 29 de ani a fost arestat pentru 30 zile, fiind tâlhărie. Acesta a răpit o persoană pe care a speriat-o cu o armă, iar ulterior i-a furat toți banii și a legat-o de un pilon din beton.

Inițial, bărbatul și-a făcut un cont de facebook fals, în care s-a dat drept femeie şi a intrat în conversaţie cu un bărbat din altă țară, cu care a avut o înțelegere prealabilă de a se întâlni în Republica Moldova, în Drochia.

Astfel, la data de 4 mai, bărbatul a venit totuși de peste hotare în orașul Drochia unde a fost întâlnit de suspect care s-a dat drept verișorul femeii, cu pretextul că îl duce la ea. Potrivit polițiștilor, bărbatul a urcat pe motocicleta suspectului și s-au deplasat într-o direcție necunoscută.

„Ajunși în extravilanul satului Zgurița, la o clădire abandonată, suspectul a speriat bărbatul cu o armă asemănătoare celei de vânătoare, de model necunoscut, efectuând un foc vertical, după care a îndreptat arma în direcția victimei, cerându-i să-i predea toate bunurile și banii pe care îi are la el. Astfel, bărbatul a fost deposedat de bunuri și bani ce constituie echivalentul a 30 606,27 de lei. Apoi, l-a dezbrăcat de geacă și cu forța l-a dus în subsolul clădirii, unde l-ar fi legat la mâini și picioare de un pilon din beton, după care a plecat într-o direcție necunoscută. După câteva ore, victima a reușit să se dezlege și a ajuns într-un sat, unde a apelat după ajutor la săteni, aceștia anunțând imediat Poliția”, transmite IGP.

Oamenii legii au identificat suspectul. Mai mult, oamenii legii au stabilit că acesta ar fi implicat și într-un caz de răpire de automobil, în noaptea de 6 spre 7 mai. Acesta ar fi pătruns într-o gospodărie din satul Șuri, de unde ar fi sustras un Mercedes Vito.

În baza unei informații operative precum că suspectul se ascunde în Chișinău, la 8 mai oamenii legii l-au reținut pe o stradă din capitală. De asemenea a fost ridicat și autoturismul răpit. La fel, s-a stabilit că bănuitul intenționa să părăsească ilegal țara.

„Acesta nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind judecat pentru furt și jaf, iar în martie 2024, a fost eliberat din instituțiile penitenciare ale Franței și deportat în Republica Moldova”, mai anunță IGP.

În continuare, oamenii legii urmează să cerceteze cazul.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul VIDEO Un bărbat a răpit o persoană, a speriat-o cu arma și a legat-o de un pilon. Ce riscă apare prima dată în Realitatea.md.