Sari la conținut

Moldova vrea să împrumute 50 de milioane de dolari pentru eficiență energetică. Parlicov: Vom rambursa din economii

  • de

Moldova vrea să împrumute de la Banca Internațională pentru Reconstrucții și Dezvoltare (BIRD) 50 de milioane de dolari pentru eficiență energetică. Alte 4,5 milioane vor constitui componenta de grant.

Guvernul a dat undă verde negocierilor acordului de creditare. De asemenea, a fost stabilită și echipa care va discuta cu BIRD condițiile contractului. Din ea fac parte funcționari din ministerele Energiei, Mediului, Finanțelor, Educației, responsabili de la Cancelaria de Stat, reprezentanți ai Termoelectrica și ai Agenției Proprietăți Publice.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Conform ministrului Energiei, Victor Parlicov, banii vor fi restituiți din economiile făcute urmare a investițiilor finanțate de proiect.

De investiții în eficiența energetică vor beneficia 46 de școli din țară. De asemenea, banii vor fi destinați eficientizării energetice a mai multor clădiri publice din Republica Moldova, potrivit lui Parlicov.

Articolul Moldova vrea să împrumute 50 de milioane de dolari pentru eficiență energetică. Parlicov: Vom rambursa din economii apare prima dată în Realitatea.md.