Sari la conținut

Statele UE cer politici de reglementare a activităţii „influencerilor”

  • de

Miniștrii culturii din statele Uniunii Europene s-au adunat la o întâlnire a Consiliului UE pentru a discuta despre necesitatea unor măsuri menite să promoveze un comportament responsabil în rândul influencerilor activi pe rețelele de socializare. 

În cadrul discuțiilor, s-a subliniat importanța dezvoltării unor organisme sau mecanisme de reglementare a activităților acestor influenceri, inclusiv posibilitatea implementării unui cod etic.

În concluziile reuniunii, miniştrii europeni ai culturii au avertizat asupra impactului „potenţial dăunător” pe care aceste persoane îl pot avea asupra sănătăţii mintale a oamenilor, relatează agenţia EFE.

„Europenii petrec mult timp online, ceea ce înseamnă că persoanele influente care creează conţinut pentru reţelele de socializare au un impact mai mare ca oricând asupra modului în care percepem şi înţelegem lumea”, a explicat ministrul belgian al tineretului, Benjamin Dalle, a cărui ţară exercită preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

Miniştrii europeni ai culturii au cerut Comisiei Europene să dezvolte o abordare politică axată pe alfabetizarea mediatică a „influencerilor” şi pe comportamentul responsabil în activitatea pe reţelele de socializare şi pe platformele video, pentru a garanta respectarea normelor ce guvernează internetul.

Articolul Statele UE cer politici de reglementare a activităţii „influencerilor” apare prima dată în Realitatea.md.